VINAŘSTVÍ
DVŮR POD STARÝMA HORAMA
S vinařením začali už naši předci tady v Boršicích před více než sto lety. Vždy se jednalo ale o koníček, oficiální vinařství přišlo na svět až v roce 2015. Víno už se dnes dělá samozřejmě úplně jinak – dostupnost moderní technologie, např. nerezové tanky s řízením teploty, cross flow filtr, horizontální pneumatický lis a pokročilé znalosti enologie – tohle nám dovoluje minimalizovat zásahy do vína a produkovat je na vysoké úrovni. Od tohoto roku jsme zvedli výrobu na 40 000 lahví ročně a postupně vybavujeme sklep technologií, sudy a hlavně rozšiřujeme vinice – protože vinice dělá víno.
Obec Boršice se nachází na úpatí pohoří Chřiby. Je zataženo do údolí potoka dlouhá řeka, kdy staří vinaři využívali úbočí svahu k pěstování vinné révy s odůvodněním, že horké větry vanou od údolí řeky Moravy a zastavují se o horské pásmo Chřibů, což přináší blahodárné prostředí pro pěstování vinné révy. Obec je na východním konci slovácké vinařské podoblasti, díky čemuž můžeme často najít některá vína s dobrou a pevnou kyselinou.
vína řady
PŘÍBĚHY JARA
Vína z řady “Příběhy jara” bývají lehká a svěží, s důrazem na primární, tedy čistě odrůdové tóny. Vína jsou nejlepší do tří let od sklizně, kdy si zachovávají svoji svěžest a díky tomu se nejlépe hodí k prosluněným měsícům.
vína řady
PŘÍBĚHY PODZIMU
Tato vína cílí nejen na svoji odrůdovost, ale také plnost a strukturu. Bývají školena na kalech, některá také na akátových či dubových sudech. Potřebují více času a bývají hotova následující nejdříve rok po sklizni, některá až za několik let – díky tomu jsou plná a komplexní.